:nyavalyog:

by Marti

Háromnegyed nyolckor a hasogató fejem ébresztett, nyúltam egyből a panadolért és az a negyed óra, amíg a gyógyszer hatni kezdett, legalább egy órának tűnt. Hívtam a háziorvost időpontért, kilenc-negyvenre előjegyeztek. Szenvedtem még kis ideig az ágyban, megittam a reggeli kávémat, és bár nem volt módom megítélni a citromlés ízesítés hatásfokát az addigra működésbe lépett fájdalomcsillapító miatt, bizisten kipróbáltam és mit is mondhatnék, gyötrelmes íze van… :D

Az orvos szépen kifaggatott, vizsgálgatott, belenézett minden lyukba a fejemen, tehetségesen megállapította, hogy reggel vérzett az orrom (jé, tényleg!), majd nyákoldó orrsprét írt elő egy hétig (Otrivine-t), meg szteroidos orrsprét másfél hónapig, amikoris szeretettel vár egy kontrollra, hogy megerősíthesse avagy elvethesse az orrpolipos diagnózist. Az nem jutott eszébe, hogy valami értelmes fájdalomcsillapítót felírjon.

Úton hazafelé bementem a receptemmel a gyógyszertárba, ahol az eladó megkérdezte, kell-e fizetnem a gyógyszerért. Háttööö, mondom, feltételezem, de ha elvihetem ingyen is a cuccot, az még jobb. (Errefelé a receptek hátulján van egy ikszelős lista, ahonnan a vonatkozó nyűg kiválasztásával a delikvens mentesül a fizetési kötelezettség alól.)

Persze nyilván fizetnem kellett, az élet nem habostorta. A receptre felírt gyógyszerek egységesen £7.40-be kerülnek. Emellé a vény nélkül kapható másik spré, plusz még egy kis panadol… hjajj, de sokba van ez. Vehettem volna inkább egy üveg vodkát, az is jó mindenre.

Advertisements