Az Zöldbabról.

by Marti

Köztudomásúlag kedvenc népem a spanyol, különösen szeretem őket ilyen kollektív jellemvonásaik miatt, mint szorgalom és igyekezet, halkszavúság, kiemelkedő angol nyelvi képességek, ezenkívül ők azok, akik keményen dolgoznak és soha nem jelentenek beteget öt perccel munkakezdés előtt. – Éreztük, ugye, a kijelentésből sugárzó szarkazmust :|

A spanyolok mellé most kezd felzárkózni a francia csapat, akik irritáló akcentussal és nyelvi felsőbbrendűséggel vannak felvértezve. Ha az embergyerek véletlenül magyarul mer szólni a kollégához – már jön is az inglisplíz, de ha a szakajtónyi francia karattyol egymással az anyanyelvén, akkor nincs semmi gond, elvégre ez egy francia étterem. Meg lehet tanulni franciául nyugodtan.

A legjobb az egészben a haricot verts, az egyik cucc az étlapról. Tudod, mi ez? Tudooood???

Zöldbab, bazmeg, mezei zöldbab! Franciául! Nem ám green beans, mint az ország összes többi étlapján, hanem haricot verts!

Édes Istenem, mindig próbák elé állítasz…

Advertisements