:zajlik:

by Marti

Mindig van valami szar, mindig.

A munkahelyemen tesztet írattak velem, ha átmegyek, kapok borravalót. Király, mert szerintem nem fogok átmenni. Gyökér kérdések oldalakon keresztül. Hagyjuk is a fenébe, csak felhúzom magam megint.

Ugyanakkor, ha nem kapok service charge-ot, semmi értelme pincérként dolgozni. Ez egy olyan munka, amit a borravaló tesz kifizetődővé. És ha folyton törlik a shiftjeimet; és ha továbbra is 25-30 órát dolgozok egy héten, számoljunk 5.95-tel óránként (mínusz adó és tb), akkor még barátok közt sem éri meg… Ehh…   :/

A házibuli kurva melós volt, Katalinka 3 napig főzött rá, én meg takarítottam, annyit, mint a szar. Soha többé nem akarok lépcsőt porszívózni. Három szint, érted? Három! Az rohatt sok lépcső!!!

Plusz az ablakok. Plusz a lépcsőkorlát. Plusz a reluxa. Leszedtem az összeset a nappaliban, beraktam őket egy kád domesztoszos vízbe, áztak egy jó darabig, aztán le is zuhanyoztam őket, visszaszereltem, csöpögtek, mint egy szappanopera, és a végén… és a végén ugyanúgy koszosak maradtak.

A parti amúgy klafa volt, olyan finom lengyel mézes vodkát kaptunk, hogy ihajj. Hiába na, polish quality, nem is vártam mást… ;)

Nyaralás időpontja beállítva, úgyhogy be kell támadnom a főnökömet a dátummal. Nyilván útálni fog érte, de én meg útálnám, ha nem tudnék elmenni barszelónába.

Ami több sebből vérzik már így is, ma jött levél az adóhatóságtól, hogy egy ezressel túl vagyok fizetve, lécci fizessem már vissza most. Anyátokat. Havonta nyolcvanöt fontot fognak levonni a számlámról egy évig.

És az exmunkahelyem még mindig nem fizetett, megyek és szétültetem őket. Jönnek legalább hétszáz fonttal. Hívtam őket egy hete, ígérték a pénzt a hét végéig. Hét végén üzenet, hol a f.szba van a pénzem, le se szarták. Nemá. Én nem leszek szívbajos elmenni a tax office-ba bevarrni őket, amiért feketén foglalkoztatják az embereiket.

Közben fejfájás elmúlt. :örül:

Advertisements